Fraktfritt över 500 kr. Telefon: 090-13 23 00, E-post: [email protected]
Fish and hunt

Albriketter för Bradley Smoker - rökbriketter av al. 48-pack

Fler bilder

Albriketter för Bradley Smoker - rökbriketter av al. 48-pack

Ordinarie pris 225,00 kr

Special Price 219,00 kr

Al 48-pack Albriketter med neutral smak med svagt inslag av sötma. Rökbriketter av al är bra till fisk, fläsk, fågel, och magra viltfåglar. Alspån har alltid varit det man förknippar röklådor mer, tex. Abu-röken som ofta åtföljs av just en påse alspån. Och smaken av alspån är det som oftast efterfrågas även hos användare av Bradley Smoker. Albriketter är alltid bra att ha ett lager av då det med fördel används till allt du kan tänkas röka och dessutom ger det en smak vi nordbor är bekanta med. Kort och gott en storsäljare!

Tillgänglighet: I lager

Detaljer

Nyckeln till framgång för Bradley Smoker är de smaksatta rökbriketterna. För att tillverka briketterna har spån av lövträd av exakt mängd pressats samman och bundits ihop med kontrollerat tryck till rätt densitet. Smaken på röken beror på vilket träslag som använts i rökbriketten. Al och lönn ger en rik och distinkt smak som vanligen används med skaldjur, skinka och bacon. Här i Sverige är al det traditionellt använda träslage och kan i svenskars smak användas till det mesta. Hickory och mesquite har starkare och väldigt distinkta smaker och används vanligen för att röka nöt och fläsk såsom fläskstek (fläskbog) och oxbringa. Äpple och körsbär ger en sötare, mildare röksmak och används vanligtvis till fågel och viltkött. Se fliken för smakguiden för mer information om träslag och smak. Bradleyröken bränner en rökbrikett var tjugonde minut och producerar en ren röksmak. Efter att varje brikett har bränts färdigt, puttas den försiktigt ner från elementet av nästa brikett och faller ner och släcks i en skål med vatten. Den här cykeln fortsätter så länge som rökgeneratorn är laddad med briketter. När trä brinner produceras röken under de första minuterna. När väl träet genererar tillräcklig värme och brinner, så blir det höga temperaturer, syror, hartser och gaser som förvanskar smaken och utseendet på rökt mat. När trä brinner finns det ingen kontroll på matlagningsförhållanden. Med Bradley rökbriketter är gissningsarbetet borttaget. Bradley rökbriketter tar inte bara bort oönskad värme, röken som produceras på Bradley-sättet är fyra gånger renare än röken som produceras av identiska rökspån som bränns i en stekpanna eller röklåda. Bradley Smoker konsumerar briketter med en hastighet av en varje 20 minuter. Rökkostnaden är därför mindre än 12 kr per timme (hösten 2018).

Mer information

Visa kontaktformulär Nej

Albriketter för Bradley Smoker - rökbriketter av al. 48-pack

SEK

225,00 kr

0